Logo 2013-11-05
 

Nyheter 2013

Ebbe på språng i Malmö Ebbe på språng i Malmö

2013-11-11
Utställningar i Växjö 2013-11-03, Åstorp 2013-11-09 och Malmö 2013-11-10.

Nu har vi slarvat med uppdateringarna av hemsidan igen. Sedan senaste uppdateringen har vi besökt ovanstående utställningar med blandade resultat. Glädjande resultat: Dea 3:a med CK i Åstorp och Edits och Ebbes framgångar i Malmö, där Edit blev 3:a i sin klass med HP och Ebbe vann sin klass med HP och blev sedan 2:a i bästa hanvalp. Kul när det går bra för egna uppfödda hundar. Lite bilder finns inlagda i fotoalbumet under utställningar 2013 Växjö och Malmö. Tyvärr blev kvaliten för dålig på bilderna från Åstorp.

Sanne och Edit i Mjölby Sanne och Edit i Mjölby

2013-10-26
SSRK Östergötlands officiella utställning i Mjölby

Så har vi ännu en gång varit på utställning i Mjölby. Domare för dagen var Jens Karlsson. Vi ställde Dea, Edit och Ebbe med blandade resultat. Nämnas kan att underlaget inte var det bästa. Ridklubbens hästar var enligt rykte förbjudna att vara i ridhuset på grund av skaderisk?? Alla våra hundar fick jättebra kritik med följande resultat: Ebbe Excellent och 3:a i juniorklass, Edit Very Good och Dea Excellent och 4:a i öppen klass. Ett fåtal bilder från ett något mörkt ridhus finns i fotoalbumet.

Ebbe BIR i Ronneby Ebbe BIR i Ronneby

2013-10-20
Inofficiell utställning i Ronneby

Nu när Edit och Ebbe har blivit juniorer tänkte vi att de kunde behöva lite träning i ridhus innan allvaret börjar. Vi hade därför anmält dem till Blekingemästaren i Ronneby, där vi brukar ställa ut. Resultaten blev över förväntan. Båda hundarna skötte sig alldeles utmärkt i denna nya miljön. Edit blev tvåa med HP och sedan oplacerad i Bästa tik. Ebbe blev BIR (22 cockrar)och sedan avtackad som sista hund innan slutplaceringarna avgjordes i gruppfinalen. Lite foton i vanlig ordning i fotoalbumet.

2013-09-26
Smyckesförsäljning

Sanne har börjat sälj smycken i äkta silver och läder via sin blogg, som heter "Vackra smycken". Besök den gärna genom att klicka på bilden här bredvid.

Ebbe på ett vackert Sofiero Ebbe på ett vackert Sofiero

2013-09-14
Internationell utställning på Sofiero

Denna lördagen ställde vi ut Ebbe, Edit, Grant och Dea. Här duggade det tätt med VG. Grant fick VG i öppen klass men var i gott sällskap med 5 andra hundar. 11 hundar var anmälda i klassen. Dea var en av tre hundar som fick Excellent i en öppen klass med 8 hundar. Slutlig placering för Dea blev 3:a i konkurrensen. Ebbe placerade sig 2:a och Edit 4:a i valpklass. Bilder från utställningen finns i fotoalbumet under utställningar 2013 Sofiero.

Edit BIM på Böda Sand Edit BIM på Böda Sand

2013-09-11
Utställningar i Gustavsberg 2013-08-24, Backamo 2013-08-25, Örkelljunga 2013-09-01 och Böda Sand 2013-09-09

Nu har vi slarvat med uppdateringarna av hemsidan igen. I vanlig ordning har ovanstående utställningar bjudit på blandade resultat. Glädjande resultat: Ebbe Bim och Dea 4:a med CK i Gustavsberg, Grant 3:a med Ck i Backamo, Edit BIR-valp och Ebbe BIM-valp i Örkelljunga och Edit BIM-valp på Böda Sand. Lite bilder finns inlagda i fotoalbumet under utställningar 2013 Gustavsberg och Backamo samt Örkelljunga.

Edit med fint steg i Ronneby Edit med fint steg i Ronneby

2013-08-11
Internationell utställning i Ronneby

Lördagen den 10/8 styrde vi kosan till Johannishus för att besöka och bo hos Anette, Erik, Elin och Linus. Kan man ha det bättre? Perfekt boende i annexet, underbar service med mat och dryck både lördag och söndag och nära till utställningen på söndagen. Tack så mycket för er gästfrihet! Utställningsresultaten är vi nöjda med. Ebbe blev 2:a i valpklass med HP och Edit placerade sig 3:a i valpklass också med HP. Edits klass var större med 6 hundar. Grant fick Exellent i öppen klass, men blev sedan avtackad som 5:e hund i konkurrensen. Dea fick också Excellent ock placerade sig sedan 4:a i öppen klass. Alla hundaran fick helt underbara kritiker av den trevliga domaren Lena Danker. Bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

2013-07-27
Inofficiell utställning i Bjuv

Denna söndagen ställde vi ut Grant och Dea i öppen klass samt Ebbe och Edit i Valpklass II. Domare var Börje Johansson på denna trevliga och gemytliga utställning (trots tidvis ösregn). Utställningen anordnas av Cocker Sydväst. Vi är mycket nöjda med resultaten. Grant placerade sig 2:a med HP och blev sedan oplacerad i Bhkl. Dea placerade sig 1:a med Hp och blev sedan 4:a i Btkl. Både Ebbe och Edit placerade sig 2:a i sina klasser. Alla hundarna fick mycket bra och fyllig kritik. Dagen avslutades med uppfödarklass, där Kennel Brightwood's representerades av Dea (Brightwood's Sheer Bliss), Holly (Brightwood's Shine On)  och Tilly (Brightwood's Teal). Alla placerade med HP. Här fortsatte framgångarna för Kennel Brightwood's med att bli bästa uppfödargrupp. Efter en trevlig samvaro med cockervänner och Sannes utsökta jordgubbspaj styrde vi nöjda kosan till Kristianstad. Bilder finns som vanligt inlagda i fotoalbumet. Nya bilder är även inlagda på Edits och Ebbes egna sidor. samt under Valpar/Veckobilder/6 månader.

2013-07-24
Besök Ingrid Olsson

Ingrid Olsson från Kennel Brightwood's besökte oss för en kombinerad trim- och trivseldag. Ingrid hjälpte oss med att trimma valparna. Tänk vilken kunskap Ingrid har. Tack för hjälpen! Vi hann även med att äta kyckling- och baconsallad samt att avnjuta Sannes utsökta jordgubbspaj. Några bilder från en trevlig dag finns inlagda under Fotoalbum/Hundarna.

2013-07-23
Utställningar i Gränna 2013-06-16, Borås 2013-06-30 och Tvååker 2013-07-12--13

Hemsidan har inte uppdaterats på länge. För att komma i fas igen gör vi en kort rapport från ovanstående utställningar och lovar att bättra oss med nyheterna i fortsättningen. Utställningarna bjöd på blandade resultat. Mest glädjande var Deas tredjeplaceringar i Tvååker med Ck båda dagarna. Klasserna var stora med 25 anmälda tikar på fredagen och 21 anmälda tikar på lördagen. Lite bilder finns inlagda i fotoalbumet under utställningar 2013 Gränna, Borås och Tvååker.

2013-06-26
Nya bilder på Elsa

Thomas och Ingrid har skickat nya foton på Elsa. Visst är hon en kopia av Dea. Tack så mycket för bilderna, som finns inlagda under Valpar/Valpköparnas bilder/Elsa.

2013-06-17
Grant 5 år idag
Idag fyller vår älskade Grant 5 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!! 

 
Ebbe blev BIR i Trelleborg 2013-06-06 Ebbe blev BIR i Trelleborg 2013-06-06

2013-06-06
Trelleborgs Brukshundklubbs inofficiella utställning i Trelleborg

På Sveriges Nationaldag styrde vi kosan till Trelleborg för att ställa ut Edit och Ebbe i valpklass 4-6 månader. Vi tyckte att det skulle vara nyttig träning för valparna. Pålle gjorde debut som handler genom att visa Ebbe. Debuten kunde inte slutat mycket bättre. Ebbe blev BIR-valp med HP och fick fortsätta till finalerna. Där blev det tyvärr ingen placering. Edit och Sanne gjorde det också bra, men det räckte inte riktigt fullt ut. Edit blev 2:a med Hp och fick mycket fin kritik. Några bilder finns som vanligt i fotoalbumet.

Sanne och Edit i fint samspel Sanne och Edit i fint samspel

2013-05-25--26
SSRK Södras officiella utställning i Hasslarp

Vid årets utställning i Hasslarp ställde vi Grant och Dea i öppen klass medan Edit och Ebbe debuterade i valpklass 4-6 månader. Lördagens resultat blev att Grant blev placerad 3:a i konkurrensen utan Ck medan Dea blev 2:a med Ck. I Btkl blev hon sedan oplacerad. Edit och Ebbe gjorde en klart godkänd debut och blev båda 2:a i sina klasser. Söndagens resultat för valparna blev exakt samma som lördagens. Båda dagarnas kritik är vi mycket nöjda med. Söndagens utställning blev inte lika lyckad för Grant. Han fick endast Very Good, men med en fin kritik. Dea blev 2:a i konkurrensen utan Ck. Denna gången bodde vi inte i vår husvagn vid utställningsplatsen utan fick förmånen till en privat camping hos A`Special Ones Tuttagården. Bättre uppställningsplats och service kan man inte få. Tack Susanna och Lars för en generös och trevlig helg. Foton från utställningen finns i vanlig ordning i fotoalbumet.

2013-05-18
Nordskånska Kennelklubbens nationella utställning i Hässleholm

Även i år besökte vi den trevliga utställningen i Hässleholm. Vi ställde Grant och Dea i öppen klass. Detta var Deas första utställning efter hennes valpkull. Grant placerade sig 2:a med Ck och blev sedan oplacerad i konkurrensen med en mycket bra kritik. Dea fick Excellent med minst lika bra kritik som Grant, men sedan kom hon inte längre. Vi är nöjda med bådas insatser. Fint väder, en trevlig utställning och alltid lika trevligt sällskap med Susanna, Larts, Linnea och Oliver från Kennel A Special One. Några foton finns i fotoalbumet.

2013-05-14
Brolle 5 år idag
Idag fyller vår älskade Brolle 5 år. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!

2013-05-06

Valparna växer

Tänk vad tiden går. Nu har valparna redan blivit 15 veckor. Ni kan se nytagna bilder på Edit och Ebbe  på valpsidan/15 veckor.

2013-04-15
Valpköparnas egna bilder
Nu kan ni nu se några bilder på valparna tagna av våra valpköpare. De finns under menyn "Valpar". Tack så mycket för bilderna. Vi följer valparna med stort intresse.

2013-04-15
12 veckor
Nu finns 12-veckorbilder inlagda på valpsidan.

2013-04-01

Rocky (Ernst) har flyttat
Nu har även Rocky fått ett nytt hem. Han har flyttat till Marie-Louise (Mia) i Karpalund. Ernst har också på önskemål från Marie-Louise bytt namn till Rocky. Vi saknar dig Rocky, men vi  vet att du kommer att få det jättebra i ditt nya hem.

2013-03-27
Hundarnas sidor

Nu har Edit och Ebbe fått egna sidor på hemsidan. Ni hittar dem under Hundarna i menyn.

2013-03-25
Inga valpar till salu
Nu har vi även sålt vår sista valp Ernst till Marie-Louise i Karpalund. Ernst byter namn till Rocky efter önskemål från Marie-Louise. Vi är glada att vi har fått ännu en valpköpare, som vi känner stort förtroende för. 

2013-03-21
Signe, Elsa och Emil har flyttat
Fredagen den 21 mars lämnade Signe, Elsa och Emil oss för att komma till sina nya hem. Signe har flyttat till Katarina i Tormestorp, Elsa till Ingrid och Thomas i Ängelholm och Emil till Elisabeth och Magnus i Vieryd. Det känns tomt när de har lämnat oss, men vi vet att de kommer att bli väl omhändertagna i sina nya hem. 

2013-03-16

8 Veckor

Nu finns 8-veckorsbilder inlagda på valpsidan

2013-03-15

Veterinärbesiktning

Idag har vi veterinärbesiktigat våra valpar. Vi fick ett väldigt gott betyg på hela kullen. Kul att få inskrivet i intyget följande : "Trevlig valpkull!!". Efter mycket övervägande har vi bestämt oss för att Edit och Ernst stannar hos oss, vilket innebär att vi har två Orange Roan-hanar kvar till salu.

Ny leksak

2013-03-12

.Vi har lagt in en liten film på valpsidan där valparna leker med en ny leksak.

2013-03-10
7 veckor
Nu finns 7-veckorsbilder inlagda via valpsidan.

2013-03-04
6 veckor
Nu finns 6-veckorsbilder inlagda via valpsidan..

Dea 3 år Dea 3 år

2013-03-01
Dea 3 år idag
Idag fyller vår älskade Dea 3 år. Hon har blvit stora damen och dessutom mamma till 6 fina valpar. Hela familjen gratulerar och hurrar. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!.

Elsa är trött Elsa är trött

2013-02-25
5 veckor
Nu finns 5-veckorsbilder inlagda via valpsidan.

2013-02-16
4 veckor
Nu finns 4-veckorsbilder inlagda via valpsidan.

Det är jobbigt att bli fotograferad tycker Ernst Det är jobbigt att bli fotograferad tycker Ernst

2013-02-10

3-veckorsbilder
Nu har vi lagt in 3-veckorsbilder på valparna. Ni kan hitta dem via länken här elller via länk på valpsidan.

2013-02-02

2-veckorsbilder

Vi har lagt in en länk till 2-veckorsbildervalpsidan.

2013-02-09

Valphage

Nu är valplådan utbytt mot en valphage. På valpsidan har vi lagt in några bilder från den nyuppsatta valphagen.

2013-02-07

Film

Nu har vi lagt in en ny film från valplådan. Visst händer det mycket på några dagar.

2013-02-02

Valparna 2 veckor

Idag har vi fyllt upp valpsidan med några foton och en liten filmsnutt.

Emil kollar läget Emil kollar läget

2013-01-31
Nyheter från valplådan
Nu börjar valparna öppna ögonen. Elsa var först. Nya bilder finns på valpsidan.

2013-02-14

Alla Hjärtans Dag

Kennel Angsmo's önskar alla en trevlig Alla Hjärtans Dag.

 

2013-01-29
Livet är fullt av överaskningar
Idag upptäckte vi till vår förvåning att valpen, som vi har kallat Egon, faktiskt är en tik. Alla har varit övertygade om att det var en hane. Hon har naturligtvis fått ett nytt namn och heter Elsa. Vår valpkull består alltså av 3 tikar Blue Roan, 2 hanar Orange Roan och 1 hane Blue Roan.

 

2013-01-28


Nya bilder på valparna från 27/1 och en liten filmsnutt tagen av Sanne när valparna äter finns inlagda på valpsidan'.

Från vänster: Ester, Emil, Ebbe, Ernst, Ella och Elsa Från vänster: Ester, Emil, Ebbe, Ernst, Ella och Elsa

2013-01-22
Nu är valparna 3 dagar gamla och har redan vuxit. Här vilar de ut i valplådan. Från vänster ligger Ester, Emil, Ebbe, Ernst, Ella och Elsa.

2013-01-19
Äntligen är valparna födda.

Läs mer på valpsidan.

2013-01-17

Ännu en dag i väntans tider. Dea har snart passerat dag 60 och ännu inget tecken på valpar. Temperaturmätning pågår. Tempen pendlar lite upp och ner. Magen har vuxit ännu mer och hon börjar få lite problem med att äta lika mycket som tidigare.

SE U(U)CH A'Special One Well Done SE U(U)CH A'Special One Well Done

2013-01-03

Glädjande nyheter

Idag har "Albin" A'Special One Well Done blivit champion på utställningen My Dog i  Göteborg. Vi gläds och gratulerar Susanna och Lars på Kennel A'Special One. Extra roligt blir det att få valpar med en Cocker Spanielhane,som har fått titeln SE U(U)CH.

Effi njuter av efterrätten Effi njuter av efterrätten

2013-01-02
Förnyårsfirande

Den 30/12 fick vi trevligt besök av familjen Rehn/Stefansson från Kennel A'Special One. Det blev en gemytlig eftermiddag och kväll med lite mat och dryck. Naturligtvis pratade vi valpar, då båda familjerna ser fram emot Albins och Deas gemensamma valpar. Tyvärr gick tiden alldeles för fort, som den brukar göra när man har trevligt. Tack Susanna, Lars, Linnea, Oliver och Effi för att ni ville komma och hälsa på.

Besökare totalt: Idag: Veckan: Månaden: Online: